Información

Asamblea todos los lunes de 17 a 20h para casos nuevos y Miércoles de 18 a 21h Asamblea para todos los afectados en calle virgen de la merce nº20 parada FGC Sant Josep

miércoles, 6 de mayo de 2015

Trabajadores de los servicios sociales se adhieren a la ILP habitatge



L'Assemblea de Professionals de Serveis Socials Públics i de Qualitat i el Col·legi de Treball Social de Catalunya, s'adhereixen a la 'ILP Habitatge' promoguda per l'Observatori DESC, la PAH i la APE.

Els treballadors i treballadores de Serveis Socials expliquen com des de l'esclat de la bombolla immobiliària hi ha hagut un augment exponencial dels desnonaments que ha canviat el seu dia a dia com a professionals. Expliquen com, només a la ciutat de Barcelona, han de fer front a una mitjana de 30 desnonaments diaris sense els recursos suficients per assegurar un reallotjament digne i adequat per a les famílies.

Denuncien la manca de polítiques d'habitatge i com això té un impacte en l'atenció social que realitzen, i que les porta a haver d'actuar en situacions d'emergència per pèrdua de l'habitatge sense els recursos suficients. En el seu dia a dia viuen situacions de molta tensió en què els propis menors els demanen "si us plau, no em treguis de casa meva". A més, alerten com en els centres dels barris amb menys recursos i amb major nombre de desnonaments es pot apreciar una presència major de problemes de salut mental entre els infants.

La ILP habitatge permetrà no només aturar el patiment i l'angoixa de milers de famílies, sinó que serveis públics com els Serveis Socials superin la situacio de saturació actual i puguin funcionar amb major eficàcia. És evident que si es redueixen les seves actuacions en els casos d'extrema urgència (desnonaments, talls de subministraments, etc), podran desenvolupar amb major dedicació, recursos i garanties les tasques de prevenció de l'exclusió social i promoció de l'autonomia de les persones que tenen encomanades.

Les professionals de Serveis Socials que surten a aquest treballen a Centres de Serveis Socials de de Barcelona. El video té el suport del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya.

Video realizat per Comando Video per les entitats promotores de la ILP Habitatge (La PAH, la APE i l'Observatori DESC).

Podeu contactar amb l'Assemblea de Serveis Socials Públics i de Qualitat aquí: serveissocialsdequalitat@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario